הביתה בשמחה רבה

בוודאי חלמתם על הרגע הזה במשך שבועות או אפילו חודשים, וייתכן שדאגתם שלעולם לא יגיע. אבל הנה הוא הגיע – התינוק שלכם מוכן להשתחרר מהפגייה ולהגיע סוף סוף הביתה. טבעי שתחושו רגשות מעורבים. יש הרבה למה לצפות – אפילו לדברים פשוטים, כמו לקבל בחזרה את הפרטיות שלכם, או להישאר בפיג’מה כל היום. עם זאת, הורים רבים חוששים וחרדים לטפל בתינוק שלהם לבדם בפעם הראשונה, ללא תמיכתו של צוות בית החולים.

לפני השחרור

דעו לכם שצוות בית החולים לא ישחרר את הפג שלכם אלא אם הוא בטוח לגמרי שאתם והתינוק מוכנים. משמעות הדבר היא שהתינוק שלכם אינו זקוק עוד לציוד המיוחד ולטיפול הרפואי הצמוד שהוא מקבל בבית החולים. לדוגמה, כשהוא עולה היטב וביציבות במשקל, ניזון בצורה מלאה מהנקה או מבקבוק ואינו סובל מבעיות נשימה.

ייתכן שהוא ישתחרר כמה שבועות לפני התאריך המשוער שבו היה אמור להיוולד. עם זאת, אם עבר ניתוח או נזקק לעזרה בנשימה, ייתכן שייקח לו זמן רב יותר.

בשבועות שלפני השחרור, צוות בית החולים יעזור לכם לקחת על עצמכם חלק גדול מהטיפול בתינוק – למשל, בהאכלה, החלפת חיתולים, הלבשה ואמבטיה. אם התינוק שלכם זקוק עדיין לחמצן, הצוות יראה לכם כיצד להשתמש בציוד.

המסע שהתחלתם אינו נגמר בשחרורו של התינוק הביתה. יש הורים שמתרגלים בקלות לכך שהתינוק בבית, ויש שלוקח להם זמן רב יותר. בית החולים יכין עבורכם תכנית למעקב רפואי הכוללת פגישות עם רופא פגים בבית החולים או עם מומחים אחרים. כמו כן, תקבלו ליווי של אחות טיפת חלב ושירותי בריאות בקהילה המתמחים בטיפול בתינוקות ובמשפחות, כולל רופא ילדים במסגרת קופת חולים, וכן במכונים להתפתחות הילד- למעקב אחר הגדילה וההתפתחות של תינוקכם.

להתכונן ליציאה הביתה:

הגעתו של התינוק הביתה תהיה חלקה יותר אם תהיו מוכנים. הנה כמה רעיונות שהציעו הורים לפגים.

הכינו את הבית: הקבוע היחיד בחייו של התינוק הוא אתם, וכדאי שתבלו זמן רב ביחד ככל האפשר. לא כדאי, למשל, להרכיב רהיטים בזמן שאתם משגיחים על התינוק.

הכינו ארוחות מראש והקפיאו אותן: ארוחות בריאות ומוכנות מראש יורידו מטלה יומית אחת מעל ראשכם. בשבועות ובחודשים הראשונים כדאי לצמצם ככל האפשר את רשימת המטלות היומית.

הסכימו לקבל עזרה: אם חברים ובני המשפחה מציעים לעזור בבישול, בטיפול בילדים הגדולים יותר, בניקיון או בקניות, אמרו “כן, בבקשה!” ייתכן שתתקשו לעזוב את הבית בשבועות הראשונים, ולכן כדאי מאוד לקבל עזרה.

הזהירו את בני המשפחה והחברים שפגים עלולים להיות מוצפים בקלות: הורים רבים מאפשרים לחברים להחזיק את תינוקם שזה עתה נולד. אולם מלכתחילה, יש להגן על פגים מפני יותר מדי התעסקות ואנשים חדשים. כמו כן, כך תוכלו להגן עליו מפני זיהומים. אם אחד מבני המשפחה או החברים חולה, בקשו ממנו להתרחק ולבקר במועד אחר.

קבלו את כל המידע שאתם צריכים: שאלו את צוות בית החולים את כל השאלות שעולות על דעתכם לפני השחרור, וודאו שאתם יודעים כיצד להשתמש בציוד רפואי שאתם לוקחים איתכם. ודאו שיש לכם את כל הפרטים של פגישות המעקב הבאות. כמו כן, כדאי לקבל מספר טלפון של איש קשר בפגייה, למקרה שתהיה לכם שאלה.

ודאו שהסלקל מותקן היטב במכונית: אם לתינוק שלכם יש צרכים מיוחדים כלשהם, איש צוות מבית החולים יוכלו לעזור לכם. יש לוודא עם צוות הפגייה שהסלקל שלכם מותאם לתינוקכם. מכיוון שתנוחת הישיבה בסלקל עבור פגים מסוימים הסובלים מבעיות נשימה, עשויה שלא להתאים, רצוי לבחון את יציבות הנשימה של התינוק, בתנוחת הישיבה בסל קל, עוד טרם צאתכם מהפגייה.

הכירו את תנוחות השינה הבטוחות לתינוק: תנוחות השינה והמצעים בבית שונים מאלה שבהם ישן התינוק בפגייה.

שמרו על קשר עם הורים אחרים שהכרתם בבית החולים. הורים רבים נשארים בקשרי חברות עם הורים שפגשו כשהתינוקות שלהם היו מאושפזים בפגייה.

היפרדו לשלום מצוות בית החולים, שתמך וטיפל בכם ובתינוק שלכם בשבועות ובחודשים האחרונים. תוכלו להיפרד מכל אחד באופן אישי, או לכתוב להם כרטיס ברכה. לא כולם יהיו במשמרת ביום השחרור, ולכן כדאי להתחיל להיפרד כמה ימים קודם.

יום השחרור

יום השחרור של הפג שלכם הביתה צריך להיות שקט ועדין ככל האפשר, כדי לאפשר לתינוק להתמודד עם כל השינויים, כגון נסיעה במכונית ויציאה החוצה.

הדרך הטובה ביותר להצליח בכך היא להתכונן היטב. כדאי לתכנן את יום השחרור בהתאם לשגרת ההאכלה של התינוק. כמו כן, אם אתם מלבישים את התינוק בבגדי היציאה מיד לאחר האמבטיה האחרונה שלו בבית החולים, לא תצטרכו להעיר אותו במיוחד כדי להלביש אותו.

כדאי להתקשר לחברת BabyPag 3-4 ימים טרם השחרור על מנת להתארגן עם ביגוד מתאים לעזיבה של הפגייה וההגעה הביתה, עם ביגוד יפה וחגיגי בהתאם למעמד השחרור המרגש 1700-559-100 ואנו נגיע עם מזוודת ביגוד תואם לפי משקל התינוק.

כשאתם מגיעים הביתה, שמרו על אינטימיות ובקשו רק מבני המשפחה הקרובה להיות שם – אתם, בן או בת הזוג שלכם וילדיכם האחרים. כך תוכלו כולכם להתרגל זה לזה.

יש הורים שמבקשים מהחברים ומהמשפחה המורחבת לא לבקר במשך הימים הראשונים. אחרים נרגשים ורוצים לחגוג, אך כדאי להגביל את מספר המבקרים בהתחלה.

שיהיה במזל טוב!


(כל האמור לעיל לא נכתב בתקופת הקורונה)